• Humanitas Humanitas Humanitas

    Humanitas

 
  • Home
  • Nieuws
  • Gelderland Helpt en Humanitas slaan handen ineen

Humanitas bestaat dit jaar 75 jaar. Al die jaren bieden de vrijwilligers van Humanitas een steuntje in de rug aan mensen die dat nodig hebben. Daarom staat Omroep Gelderland de hele maand oktober in het teken van deze vereniging. Vanaf aanstaande donderdag te zien tijdens het tv-programma Gelderland Helpt.

In de 5-delige serie volgen we vrijwilligers van Humanitas en de projecten die zij uitvoeren. De vrijwilligersorganisatie biedt meer dan 700 activiteiten, gebaseerd op 6 thema’s: eenzaamheid, opvoeden, opgroeien, detentie, thuisadministratie en verlies.

De serie
In deze speciale Gelderland Helpt serie worden de vrijwilligers in de spotlights gezet. Zo volgen we hen onder andere bij het MATCH programma, waar een vrijwilliger gekoppeld wordt aan een jongere, om vooral een luisterend oor te zijn. Maar ook bij het programma Steun bij Rouw, waar lotgenoten elkaar bijstaan met hun verlies, onder begeleiding van een vrijwilliger.

Humanitas Academie
Naast de projecten nemen we ook een kijkje bij een training. De vereniging biedt vrijwilligers namelijk diverse trainingen aan zodat ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Op deze manier leren vrijwilligers hoe ze mensen kunnen stimuleren om zelf weer de regie over hun leven te nemen.   

Meer weten over vrijwilligerswerk bij Humanitas? Kijk dan op humanitas.nl.

Gelderland Helpt is een initiatief van Omroep Gelderland. Via gelderlandhelpt.nl, tv- en radio-uitzendingen komen Gelderlanders samen om elkaar te helpen. Gelderland Helpt Humanitas is iedere donderdag in oktober te zien om 17.45 uur bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

 

Ja, ik wil ook een succesvolle feestdagen campagne bij Omroep Gelderland

Deel dit artikel

  • Deel dit artikel
Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer