• Omroep Gelderland en NOS gaan nóg meer nieuws uitwisselen Omroep Gelderland en NOS gaan nóg meer nieuws uitwisselen Omroep Gelderland en NOS gaan nóg meer nieuws uitwisselen
 

Omroep Gelderland en NOS gaan nóg meer nieuws uitwisselen

Al sinds de opkomst van de onafhankelijke publieke journalistiek trekken NOS en de regionale omroepen samen op om de Nederlander van zowel lokaal/regionaal als nationaal nieuws te voorzien.
Vanaf eind juni 2020 zal naast de regionale nieuwsberichten in de apps van Omroep Gelderland ook het landelijke nieuws van NOS een plek krijgen. De gebruiker van de app zit hierbij zelf aan de knoppen om te bepalen welke berichten te zien zijn.

NOS-directeur Gerard Timmer
“Het publiek is hier de grote winnaar: die krijgt zo makkelijk toegang tot internationaal, landelijk én regionaal nieuws. Op een efficiënte manier kunnen we zo het bereik en daarmee de betekenis van de publieke journalistiek vergroten. Bovendien is het ook een teken van vertrouwen in de kwaliteit van elkaars content.”

Voorzitter Guus van Kleef van de dertien Regionale Omroepen en directeur van Omroep Gelderland
"We zijn erg blij met deze nieuwe stap in de toch al intensieve samenwerking tussen de NOS en de Regionale Omroepen. Het publiek staat hierin altijd centraal. In tijden waarin alles onder druk staat is de behoefte aan onafhankelijke berichtgeving groot. Met deze krachtenbundeling willen we nog meer betekenis geven aan de onafhankelijke publieke journalistiek, landelijk én regionaal."

  • Deel dit artikel
Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer