• Reuters Digital News Report 2020 Reuters Digital News Report 2020 Reuters Digital News Report 2020

    Reuters Digital News Report 2020

 

Televisie passé? Ook in 2020 kijkt het grootste deel van de Nederlanders haar nieuws op televisie!

In 2020 kijkt toch iedereen zijn nieuws online? Dat is deels waar. Ruim 63% van de Nederlanders zegt regelmatig het nieuws online te checken. Social Media als medium voor nieuwsvergaring doet het slechter, slechts 39% van de Nederlanders gebruikt deze kanalen voor nieuwsvgaring.
Dit blijkt uit het Digital News Report Nederland 2020 van het Commissariaat voor de Media (CvdM). Ruim 67% van de Nederlanders gebruikt het televisietoestel om het dagelijkse nieuws tot zich te nemen. Dat maakt dat Televisie het is medium dat voor algemeen nieuws het meest wordt gebruikt.

Volwassenen blijven naar regionale omroepen kijken
De regionale omroepen zien in eigen onderzoek dezelfde ontwikkelingen bij het gebruik en belang van de kanalen. Uit dit onderzoek blijkt dat jaarlijks 70 procent van alle 18-75 jarigen het televisiekanaal van de regionale omroep gebruikt. Verder blijkt dat de televisiezender van de regionale omroep met afstand het belangrijkste kanaal van de omroep is voor mensen die 60 jaar en ouder zijn, namelijk bij ruim de helft van de gebruikers.

 

Download het volledige Reuters Digital News Report hier

 

  • Deel dit artikel
Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer