• Brandweer en Stormrampen Museum Borculo Brandweer en Stormrampen Museum Borculo Brandweer en Stormrampen Museum Borculo

    Brandweer en Stormrampen Museum Borculo

 

Wij maken ons HART voor Gelderse ondernemers. Daarom bieden we hen graag extra zichtbaarheid, gratis en voor niks. Vandaag in de spotlight: Brandweer en Stormrampen Museum Borculo.

Gertie Voskamp (vrijwilliger Brandweer en Stormrampen Museum Borculo) over het brandweermuseum: “In Borculo, een stadje gelegen in de Achterhoek, vindt u één van de twee grootste brandweermusea in Nederland. Het museum herbergt een unieke verzameling. Hierdoor krijgt u een zeer goed beeld van de brandbestrijding vanaf het allereerste begin tot aan het eind van de jaren zeventig.”

Wat onderscheidt het bedrijf van anderen?
“Het museum is qua vloeroppervlakte het grootste brandweermuseum van Nederland. Dit biedt de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan historische brandweervoertuigen en bijbehorend materieel tentoon te stellen. Ook bieden we samen met andere musea in Borculo arrangementen met een breed educatief en toeristisch programma.”

Waarom doen jullie wat jullie doen?
“Ons doel is een zo compleet mogelijke verzameling van brandweervoertuigen en bijbehorend materieel voor het nageslacht te bewaren en tentoon te stellen. Daarnaast vragen we met gerichte activiteiten aandacht voor het werk van de brandweer en voor het brandveilig gedrag van mensen, om het aantal branden en de gevolgen daarvan te beperken.”

Lees verder na de afbeelding

Waar kunnen we het bedrijf vinden?
“Fysiek is het museum te vinden aan de Hofstraat 5 in Borculo. Online via onze website www.brandweermuseumborculo.nl en Facebook-pagina. Daarnaast ook op Twitter, Pinterest en Instagram.”

Wat is de connectie met Omroep Gelderland?
“Het museum zoekt bij bijzondere activiteiten en momenten Omroep Gelderland op om samen kijkers en luisteraars een interessante of gezellige televisie- of radio-uitzending aan te bieden. En wanneer nodig is het museum beschikbaar voor Omroep Gelderland om op onze locatie een programma te maken."

Heeft de coronacrisis het bedrijf beïnvloed?
“Het beperken of zelf het verbieden van het bezoek aan het museum is voor de grote groep vrijwilligers van het museum een grote teleurstelling. Het werken aan de collectie voor en begeleiden en rondleiden van de bezoekers is voor hen echt hun lust en hun leven. Wat rest is via de website en activiteiten op de sociale media de beweging er een beetje in te houden.”

  • Deel dit artikel
Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer