• Herstel & Balans Nijmegen Herstel & Balans Nijmegen Herstel & Balans Nijmegen

    Herstel & Balans Nijmegen

 
  • Home
  • Herstel & Balans Nijmegen

Wij maken ons HART voor Gelderse ondernemers. Daarom bieden we hen graag extra zichtbaarheid, gratis en voor niks. Vandaag in de spotlight: Herstel & Balans Nijmegen.

Theo van Kempen over Herstel & Balans Nijmegen: “Herstel & Balans Nijmegen is een maatschap zonder winstoogmerk en verzorgt een uniek nazorgprogramma voor mensen die getroffen zijn door kanker. We combineren oncologische fysiotherapie met thematische gespreksbijeenkomsten, verzorgd door oncologisch maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten en trainers.”

Wat onderscheidt het bedrijf van anderen? “Op dit moment zijn wij de enige organisatie met dit gecombineerde programma in de regio. We onderscheiden ons met name doordat we een integraal nazorgprogramma van 3 maanden aanbieden, net als een groepsprogramma, gecombineerd met een individueel programma op maat. Een programma bij ons is een ‘opstap’ om het leven weer vorm te geven. Daarbij hebben we een tevredenheidsscore van 9.2!”

Lees verder na de afbeelding ...

Waarom doe je wat je doet? “Vanuit onze dagelijkse beroepspraktijk zien we dat er zeer beperkte nazorg mogelijk is voor mensen die getroffen zijn door kanker. We merken wel dat er een grote behoefte is aan onze nazorg. Echter dit wordt door geen enkele ziektekostenverzekering vergoed. Als niemand verantwoordelijkheid neemt, doen wij het. Het is professionele en persoonlijke betrokkenheid. Wie heeft nu niet iemand in zijn (directe) omgeving die getroffen is door kanker?

Waar kunnen we het bedrijf vinden? “Je kunt ons bedrijf vinden op: www.herstelenbalansnijmegen.nl. We hebben geen fysieke locatie, wij huren ruimte en werken samen met fysiopraktijken in Nijmegen, Druten en Malden”

Wat is je connectie met Omroep Gelderland? “We hebben geen connectie, behalve dat we allebei in Gelderland zitten! Reclame is van mond tot mond, helaas geen budget voor structurele reclame-uitingen.”

Heeft de coronacrisis het bedrijf beïnvloed? “De Coronacrisis heeft ons bedrijf wel degelijk beïnvloed. We mogen, gezien de Coronavoorschriften, zeer beperkte (groeps)activiteiten uitvoeren. We zien dat (potentiële) deelnemers, die graag willen starten met ons programma, dit nu niet kunnen. Dit heeft vaak negatieve gevolgen in de lichamelijke en psychische gesteldheid van onze deelnemers.”

*Afbeeldingen: Herstel & Balans Nijmegen

  • Deel dit artikel
Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer