• Lalique Museum Lalique Museum Lalique Museum

    Lalique Museum

 

Wij maken ons HART voor Gelderse ondernemers. Daarom bieden we hen graag extra zichtbaarheid, gratis en voor niks. Vandaag in de spotlight: Lalique Museum.

Roel Wildeboer (organisatie en promotie Lalique Museum): “Het Lalique Museum is gevestigd in de historische Hanzestad Doesburg en is  gewijd aan de Franse juwelen- en glaskunstenaar René Lalique. Het museum bevindt zich in twee sfeervolle Rijksmonumenten in het hart van de stad en toont het werk van Lalique én tijdgenoten door middel van tentoonstellingen. In 2021 viert ons museum, waar talloze vrijwilligers werkzaam zijn, haar 10-jarige bestaan.”

Wat onderscheidt Lalique Museum van anderen?
“Het Lalique Museum is een van de wereldwijd slechts 3 musea die aan Lalique gewijd zijn. Het museum besteedt veel aandacht aan het creëren van een sfeervolle ambiance en beschikt over een bloemrijke stadstuin, waar koffie, thee en lunch geserveerd worden. De vriendelijke gidsen in het museum weten bovendien veel te vertellen over het leven en werk van Lalique.”

Waarom doen jullie wat jullie doen?
“Het Lalique Museum wil iedereen kennis laten maken met de geweldige verfijning, de enorme gedetailleerdheid en bijzondere symboliek van de juwelen en glasobjecten van René Lalique.”

Lees verder na de afbeelding

Waar kunnen we Lalique Museum vinden?
“Gasthuisstraat 1 in Doesburg en op www.laliquemuseum.nl.”

Wat is je connectie met Omroep Gelderland?
“Een groot deel van onze bezoekers komt uit de provincie Gelderland en sinds de coronacrisis is het lokale bezoek nog verder toegenomen. Daarom is Omroep Gelderland voor ons een interessante samenwerkingspartner. Door de coronacrisis hebben we echter minder kunnen doen dan we hadden gewild.”

Heeft de coronacrisis het bedrijf beïnvloed?
“Het museum is al enige tijd gesloten en direct zicht op heropening is er (nog) niet. Achter de schermen wordt er vanzelfsprekend niet stilgezeten en de voorbereiding voor de nieuwe tentoonstelling Nederlandse Vormgeving & De Stijl, die in juli 2021 van start zal gaan, is in volle gang.”

  • Deel dit artikel
Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer