• Way2Talent Way2Talent Way2Talent

    Way2Talent

 

Wij maken ons HART voor Gelderse ondernemers. Daarom bieden we hen graag extra zichtbaarheid, gratis en voor niks. Vandaag in de spotlight: Way2Talent.

Mirella Eickhof over haar bedrijf Way2Talent: “Way2Talent houdt zich bezig met de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen door middel van assessments, loopbaaninterventies, talentontwikkeling, C-leveltrajecten en (tandem)coaching. Wij halen het beste uit mensen omdat mensen het verschil maken en zij de moeite waard zijn.

Dit doen we door het achterhalen van hun talenten, deze te ontwikkelen en te meten of talent en motivatie op een lijn liggen. Verder kijken we naar de persoonlijke waarden en vergelijken we die met de organisatie waarden (cultuur). Voor optimaal plezier en daardoor beter functioneren. Onze leus is: de juiste persoon met de juiste kwaliteiten en de juiste motivatie op de juiste werkplek.”

Wat onderscheidt je bedrijf van anderen?
“Tandem coaching, daarin zijn we redelijk uniek. Wij werken met zijn tweeën (man en vrouw) aan een kandidaat, zodat deze zijn of haar persoonlijke en organisatorische vraagstukken en uitdagingen oplost. Een adviseur werkt vanuit mental coaching en de ander werkt vanuit een strategisch- en ondernemersperspectief.

Ook maken we gebruik van de Wave. Dit is een werk gerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst – met de hoogste betrouwbaarheid en validiteit – die 108 competenties meet. Zelf ben ik een Wave-expert. Ik leid bedrijven in België en Nederland op en begeleid hen om met deze online Wave-test te werken. Hierdoor fungeer ik vaak als vraagbaak voor andere bedrijven en adviseurs die geaccrediteerd en gecertificeerd zijn.

Tot slot is mijn eigen persoonlijkheid en expertise een unique selling point. Ik ben goed in wat ik doe en vele recommandaties op LinkedIn zijn daar onder andere een bewijs van. Daarnaast is mijn businesspartner Harry van Dijk complementair aan mij, wat voor de klant veel voordelen oplevert. Je krijgt dan ‘the best of both worlds’.”

Waarom doe je wat je doet?
“Ik omschrijf mezelf al jaren als een jobtmist. In het bijbehorende filmpje leg ik onder andere uit waar dat voor staat.

Ik pleit voor een baan, werkomgeving, rol, functie, job die energie geeft en waarvan je optimistisch wordt. Zelf wist ik jarenlang niet welke baan bij mij paste en deed aan jobhoppen. Toen ik bij een adviesbureau voor opleidingen en beroepen werkte – die de hele dag door mensen testen – kwam ik tot inzicht. Ineens wist ik het: ik wilde loopbaanadviseur worden. Maar dan niet alleen mensen adviseren welke studie of baan het beste bij ze past, maar ook hoe ze het kunnen bereiken. Het loopbaantraject van A tot Z.

Al snel rolde ik in het assessmentwereldje en ik ondersteun graag mensen, zodat ze werkzaam zijn op een werkplek of in een rol die bij hen past. Gebaseerd op hun talenten en kwaliteiten, hun wensen, drijfveren en motivatie én persoonlijke waarden. Als deze aspecten niet in balans zijn, heb je geen juiste job-person-culture fit.

Ook al blijkt iemand tijdens een geschiktheidsonderzoek niet geschikt te zijn voor een functie, dan gaat diegene alsnog weg met constructieve feedback en advies over waar deze persoon wél tot zijn of haar recht komt. Simpelweg omdat wanneer je mensen positief benadert en kijkt naar hun potentie en mogelijkheden, je ze daarmee verder helpt. Dat is een win-win situatie. Kortom: ik vind het prettig om het beste uit mensen te halen. Ook al is dit bijvoorbeeld in de persoonlijke ontwikkeltrajecten met een confronterende aanpak. Want een softe aanpak maakt mijn inziens stinkende wonden. Duidelijk maken hoe en wat geeft zekerheid en leidt tot een succesvolle aanpak en vervolg in iemands levensloopbaan.

Verder ben ik een fervente voorstander van CLEG: continu leren en groeien. Ik wil mensen stimuleren zichzelf te blijven ontwikkelen en zich verantwoordelijk te voelen voor hun eigen geluk.”

Lees verder na de foto

Waar kunnen we je bedrijf vinden?
“Het bedrijf is gevestigd in Doetinchem, Karpaten 14. Vaak werken we ook op locatie van de klant, wanneer grotere groepen geassesst of getraind worden. Online zijn we te vinden op www.way2talent.nl.”

Wat is je connectie met Omroep Gelderland?
“Ik heb meegedaan met de foto-actie en nieuwjaarscommercial van Omroep Gelderland.”

Heeft de coronacrisis het bedrijf beïnvloed?
“Ja, het is merkbaar in de omzet. Die is naar beneden gegaan. Anderzijds hebben wij wel onze dienstverlening onder de loep genomen en zijn deels tot nieuwe keuzes gekomen. Zo heeft een businesspartner zich meer gericht op andere activiteiten naast de werkzaamheden binnen Way2Talent. Deze gaan we op een later moment wel weer samenvoegen. Verder bied ik nu ook online dezelfde diensten aan. Alleen voor trainingen met meerdere mensen en assessments – bestaande uit uitgebreide psychologische onderzoeken met onder andere persoonlijkheidsonderzoek, capaciteitentesten en rollenspellen – gebeurt dat fysiek. Simpelweg omdat dit online lastig te realiseren is.

Daarnaast heb ik mijn derde boek in het Engels geschreven. Dit gaat over bore-out met een koppeling aan de coronacrisis, omdat het zo’n grote impact heeft op vrijwel iedereen.”

  • Deel dit artikel
Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer